top of page
Търсене
  • Снимка на автораPetya Dimitrova

Конференция "София-Скопие: културна динамика на градските пространства"
В периода 20-21.11.2023 г. се проведе конференцията "София-Скопие: културна динамика на градските пространства". Учени от България и Северна Македония, които работят в областта на етнологията, социологията, историята и музейното дело представиха 17 доклада. Научният форум се проведе в хибриден формат.


В рамките на събитието Биляна Карастоянова откри едноименната фотоизложба, която представя развитието на двата столични града през последното столетие. Подбраните исторически изображения са от сбирката „Портрети и снимки“ на Българския исторически архив при Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий". Сред имената на създателите им са някои от известните български фотографски фамилии, като например Карастоянови. Съвременните снимки са селектирани от частната колекция на Биляна Карастоянова.


Събитието се организира от Академично Етноложко Сдружение и е част от проекта "София-Скопие: културна динамика на градските пространства", изпълняван с подкрепата на Столична община - Програма "Култура".


Повече информация за проекта може да намерите на следния линк: https://www.facebook.com/Project2023AES
89 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page